Bruinisse & Delft
+06 48 48 87 40
Over ons

Over VIA de Leeuw

Hoe wij helpen

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij zetten ons in om overheidsinstanties vooral op juridisch gebied duurzaam beter te laten presteren. Juridisch beter presteren betekent in onze visie rechtmatig en rechtvaardig handelen. Wij ondersteunen de overheid met hoogwaardige juridische capaciteit – vast, interim en projectmatig. Daarbij hebben wij oog voor mens en organisatie en zien het juridisch domein als een middel tot het realiseren van de maatschappelijke opgaven.

Contact opnemen Projecten
Over ons

Onze mensen

Wij wijzen jou de weg met onze interimadviseurs en helpen je met de dingen die er toe doen. Dat doen we met trots en vanuit (veer)kracht.

...

Gerard Vogel

Relatiemanager

Bruinisse

Richt zich op de toekomst

Gerard Vogel is als relatiemanager verantwoordelijk voor het sales- en recruitmentproces tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Gerard heeft een bewezen track record bij USG People. In 2008 begonnen als intercedent en via diverse managementfuncties verantwoordelijk geworden voor het strategisch account beheer als Key Accountmanager voor de decentrale overheid. Naast bemiddeling van overheidsprofessionals, bekend met aanbestedingen en werving & selectie.

Ervaring is de beste leermeester

Dick de Leeuw was tot 2012 actief bij Leeuwendaal en startte in 2012 ‘De Leeuw Bestuursrecht’ met de focus op diensten om de juridische functie bij overheidsinstanties sterker te maken, te adviseren en te ondersteunen. Dick heeft een brede achtergrond (meer dan 20 jaar gemeentejurist en manager in het openbaar bestuur. Hij spreekt de taal van de klant.

...

Dick de Leeuw

Titel

Delft

...

Henri Vogel

Titel

Bruinisse

Kent het klappen van de zweep

Henri Vogel heeft in 2004 VIA Adviseurs opgericht. Henri heeft bijzondere aandacht voor de concrete implementatie van veranderingsprocessen. Is ervaren in het bestuurlijk krachtenveld. Henri vervulde de afgelopen jaren diverse interim-managementfuncties en voerde tal van onderzoeken binnen het openbaar bestuur uit. Verder heef hij de leergang ‘De toekomstige overheidsjurist’ ontwikkeld.

Hoe is het ontstaan?

Dick en Henri zijn beide een aantal jaren actief geweest als jurist en manager bij diverse overheidsinstellingen. Zo rond het 2000 hebben ze onafhankelijk van elkaar een overstap gemaakt naar een adviesbureau. Daarna zijn ze als ondernemer gestart: Dick als eigenaar van De Leeuw bestuursrecht en Henri als eigenaar van VIA Adviseurs. Op 1 maart 2021 zijn VIA Adviseurs en de Leeuw Bestuursrecht samen gegaan in VIA de Leeuw, een robuust adviesbureau voor het openbaar bestuur.

Ervaringen

Wat anderen zeggen over ons

U treft hieronder een greep uit onze successen. Indien u meer wilt weten of wilt zien over referentieprojecten, neem dan gerust contact met ons op.

Henri heeft het team begeleid in de opstart en structurering van juridische kwaliteitszorg. Op diverse vlakken heeft Henri ons verder gebracht en ons richting gewezen in een praktische aanpak om de juridische kwaliteit meer plek en structuur te geven.

Maartje Geertman
Gemeente Hilversum

Gemeente Veere heeft in de afgelopen jaren veel gebruik gemaakt van de diensten en expertise van zowel Henri, als Dick. Hierbij ging het steeds om het borgen en verbeteren van het juridisch handelen van de gemeente Veere zonder daarbij het oog te verliezen voor een oplossingsgerichte houding richting inwoners en ondernemers.

Geert Ridderbos
Gemeente Veere

VIA de Leeuw levert zeer ervaren juristen. Het uitbesteden van de behandeling van een grote hoeveelheid bezwaarschriften werd vlot opgepakt en afgerond. Outsourcing heeft hier goed gewerkt! Als tevreden klant, kan ik VIA de Leeuw van harte aanbevelen.

Joke Heijmans
Gemeente Tilburg

VIA de Leeuw adviseert en realiseert kwaliteit

Wij doen mee om te signaleren, te activeren, te innoveren en te borgen. Wij hebben een bijzonder oog voor de juridische kwaliteit (compliance) en sturen op een eigentijdse en betrouwbare organisatie.

+0

Jaar ervaring

+0

Juristen geplaatst
Neem contact op

Wij zetten ons in voor u en uw organisatie. Zeker als u op zoek bent naar kwaliteit en een snelle start.