Bruinisse & Delft
+06 48 48 87 40
Adviesdiensten

Juridisch advies op afroep

Bespaar jaarlijks duizenden euro’s door VIA de Leeuw in te schakelen als de huisjurist van uw gemeente.

Wij hebben een bijzonder oog voor juridische kwaliteit (compliance) en sturen op een eigentijdse en betrouwbare overheid.

VIA de Leeuw adviseert en realiseert kwaliteit. Wij helpen u met de toepassing van wet- en regelgeving. Ook brengen wij de opgaven in beeld van een veranderende samenleving en zetten uw mensen in hun kracht. Dat gaat ook over het optimaliseren en innoveren van processen en organisatieverandering.

Onze aandachtsgebieden daarbij zijn onder andere klacht- en bezwaarafhandeling, informele afhandeling, de menselijk maat, mediation, vergunningsmanagement, duurzamen inzetbaarheid, handhaving en maatschappelijk vastgoed

Contact opnemen

Onderzoek

Onderzoek richt zich op de uitvoering van overheidstaken, de inrichting van de organisatie, de bedrijfsvoering, juridische risico’s etc.

Juridische kwaliteit

Het borgen van de juridische kwaliteit behoort tot de vaste adviespraktijk van VIAdeLeeuw. O.a. juridisch in control & privacy-compliance.

Adviseren

Vanuit onze jarenlange ervaring begeleiden en implementeren wij verbeteropdrachten. Onze expertise heeft zich vertaald in o.a. business control & procesinnovatie.

Zij waren u voor

Bedrijven en organisaties waar wij al adviesdiensten aan geleverd hebben.

Contact opnemen
den-haag
cbr
provincie-utrecht
gemeente-amsterdam
gemeente-oss
gemeente-amersfoort

Onderzoek

Voor veel opdrachtgevers voeren wij onderzoek uit. Onderzoek dat zich richt op de uitvoering van overheidstaken, de inrichting van de organisatie, de bedrijfsvoering, juridische risico’s etc. De sleutelwoorden zijn vaak ‘rechtmatigheid en doelmatigheid’.

De vorm waarin wij deze onderzoeken uitvoeren is onder ander: legal audit, legal quick scan sociaal domein, formatieonderzoek, rekenkameronderzoek juridische kwaliteit, teamtest juridische zaken, juridische impactanalyse nieuwe wetgeving, organisatiescan privacy, quick scan staatssteun.

Meer informatie

Juridisch kwaliteitszorg

Het borgen van de juridische kwaliteit behoort tot de vaste adviespraktijk van VIA de Leeuw. Henri en Dick hebben de afgelopen 20 jaar tal van overheidsorganisaties ondersteunt hierin. Diverse publicaties van Henri zijn verschenen zoals het boek “Werken aan juridische kwaliteitszorg” en het boekje ‘Krachtige juridische kwaliteit’. Vraag het boekje hier aan.

Meer informatie
Image

Legal Audit

Voor veel opdrachtgevers voeren wij onderzoek uit. Onderzoek dat zich richt op de uitvoering van overheidstaken, de inrichting van de organisatie, de bedrijfsvoering, juridische risico’s etc. De sleutelwoorden zijn vaak ‘rechtmatigheid en doelmatigheid’.

Onafhankelijk oordeel
Prioritering in verbeterpunten
Legt verbinding met control en dienstverlening
Bekijk recente audits
Neem contact op

Wij zetten ons in voor u en uw organisatie. Zeker als u op zoek bent naar kwaliteit en een snelle start.